< Terug

Afscheidsfotograaf Diana van Vugt

Oudenbosch (Noord-Brabant)

Mijn naam is Diana van Vugt. Sinds 2018 ben ik actief als afscheidsfotografe. In 2019/2020 volgde ik de opleiding tot Bekwaam Afscheidsfotograaf bij Boukje Canaan. Vanaf januari 2020 ben ik lid van Afscheidsmomenten en zetel in het bestuur als penningmeester.

* Wat kan ik voor je doen als afscheidsfotografe?

De kunst van afscheidsfotografie is op integere, empathische wijze het verhaal van een afscheid stijlvol vastleggen. Keer op keer is dat een uitdaging en grote verantwoordelijkheid. Geen mens, dus ook geen afscheid, is hetzelfde. Daaraan doe ik recht met mijn foto’s; ik lever maatwerk op basis van gedegen overleg. Wensen en grenzen van jou en je naasten zijn mijn uitgangspunt en leidraad.  

* Afscheidsfotografie is meer dan uitvaartfotografie.

Naar mijn idee is afscheidsfotografie relevant gedurende het hele laatste levenshoofdstuk, alsmede bij herdenking. Het is dus een aanzienlijk breder begrip dan uitvaartfotografie. Uitvaartfotografie is meest gangbaar. Maar voor en na de uitgeleide zijn er tal van afscheids- en herdenkingsmomenten die het beeldverhaal van de uitvaart aanvullen, zodat je kunt terugzien op het hele proces van afscheid nemen. Bijvoorbeeld, als overlijden wordt voorzien, kun je je verzekeren van kwaliteitsbeelden van de laatste levensfase van je dierbare. Een mooie (familie-) portretserie is van onschatbare waarde. Ik denk graag met jou en je naasten mee hoe en wanneer fotografie in te zetten tijdens de fase van afscheid.

* Wat biedt afscheidsfotografie jou en je naasten op den duur?

Als tastbare herinnering biedt het beeldverhaal van een ingrijpend afscheid houvast en troost in de periode erna. Het is een beeldmonument dat herinneringen mede levend en present houdt. Je kunt ernaar terugkeren wanneer en met wie je maar wilt. Mettertijd helpen afscheidsfoto’s bij acceptatie van het verlies en integratie ervan in je leven, zodat je het leven wederom kunt omarmen.

Een afscheid mag mooi zijn, ook al is het verdriet om het verlies en gemis nog zo intens en immens. Tijdens het afscheid beleef je waarschijnlijk ook liefde, saamhorigheid en troost, haal je fijne herinneringen op en ervaar je bezieling en ontroering in de afscheidsrituelen. Juist op dit soort momenten zoom ik in. Zodat ik je, door middel van mijn beelden, meehelp herinneren dat rouw een vorm van liefde is die voortleeft in innige nagedachtenis. Ik sta voor je klaar. Ik ben je graag van dienst.  

Hartelijke groeten,

Diana

Diana van Vugt
Veelzijdig – ruimdenkend – doortastend

Vraag een afscheidsreportage aan

Foto’s

Wat zeggen anderen over Diana van Vugt

Volgt binnenkort