< Terug

Gediplomeerd afscheidsfotograaf Fenneke Visscher

Regio Arnhem

Wat ik zo bijzonder vind aan het fotograferen van een uitvaart zijn de echte emoties. Mensen komen bij elkaar uit liefde. Je bent bij elkaar om het verlies van een dierbare. Dat schept een band. Dat zie je. En dat voel je. Ik leg dat vast. Dat is zo waardevol.

Bovendien weet ik dat met aandacht de kist, de bloemen en meer met zorg uitgekozen zijn. Ik vind het zonde dat je deze dingen na de uitvaart nooit meer terug ziet. Ook daarom maak ik foto’s. Zo blijft ook die herinnering bewaard.

En wat ook een voordeel van de foto’s is: je ziet wie er allemaal op de uitvaart geweest zijn. Dit kan troostend zijn. De persoon die is overleden was belangrijk voor veel mensen. Dit kan je helpen in het rouwproces.

Meer informatie op:

madewithlove.nu

 

Fenneke Visscher in de media:

  • AD.nl: Ja, dit is óók een beroep: Fenneke fotografeert begrafenissen (2017)
  • Indebuurt.nl: Fenneke is uitvaartfotograaf: “Mijn foto’s houden herinneringen levend.” (2017)
  • Nu.nl: Uitvaartfotograaf: “Huilende mensen zet ik sowieso bijna nooit op de foto.” (2021)

 

Fenneke Visscher
Met aandacht – Rustig – Meelevend

Foto’s

Wat zeggen anderen over Fenneke Visscher

Een blijvende herinnering

Fenneke Visscher is in staat om in de achtergrond de sfeer van de uitvaart in momenten vast te leggen, zonder in foto’s te ‘schmieren’. Haar werk draagt zeker bij aan verliesverwerking en zorgt voor een blijvende herinnering van een bijzondere dag. Fenneke heeft oog voor compositie, vorm en kleur en is bescheiden aanwezig. Voelt alles heel goed aan en is een goed teamlid met de uitvaartleider en zijn/haar assistenten.

Koop Geersing – uitvaartverzorger Zeist

Eigen ‘handtekening’

Ik ben zeker tevreden. Gespeeld met zonlicht en glas in lood in kerk. Van nature heeft iedere kunstenaar / fotograaf een eigen stijl, een eigen ‘handtekening’, jouw persoonlijke voorkeur bij een uitvaart lijkt mij minstens een foto met schoenen. Oog voor details. 

Claartje Holman – nabestaande

Vraag een afscheidsreportage aan

Fenneke in de media