< Terug naar ‘Vind een afscheidsfotograaf’

Startend Afscheidsfotograaf Gonnie Bax

Regio Brabant/Zeeland, Hoogerheide

 

Ik ben Gonnie Bax, geboren in 1973. Opgegroeid in de mooie stad Zwolle sinds 1995 woonachtig in het Brabantse Hoogerheide. Waar ik nog steeds met veel plezier woon vlakbij de Brabantse Wal, Kalmthoutse heide, Antwerpen en het prachtige Zeeland in de achtertuin.
Het bos, heide en strand trekt mij elk seizoen. Een heerlijke wandelingen op de heide, herten spotten maar ook heerlijk naar het strand zowel in de zomer als in de winter. Ik ben moeder, vrouw, zus, dochter, ondernemer, (afscheids)fotograaf en nog zoveel meer. 

In 2002 overleed mijn vader. Door 2 jaar samen gewerkt te hebben, was de band die ik mijn vader had enorm hecht. Hij is 59 jaar geworden. De dagen voor zijn uitvaart zijn in een roes voorbij gegaan. Na deze dag gingen we verder zoals men het van je verwacht. Kop er voor en gaan!
Nu 20 jaar later, weet ik wat afscheidsfotografie voor mij had kunnen beteken. De foto’s hadden mij kunnen helpen met het rouwproces. En had ik terug kunnen zien dat ik niet alleen was.

Mede door het plotseling overlijden van mijn zus in 2018, op 52 jarige leeftijd, kwam de behoefte aan het hebben van foto’s terug. Hier was wel een fotograaf aanwezig, maar deze heeft helaas tot nu toe de foto’s nog niet met ons gedeeld.

Gelukkig is er een video fragment gemaakt over haar uitvaart, deze geeft slechts een kleine impressie van het afscheid zelf.

Het eerste afscheid dat ik mocht vastleggen was voor een vriendin van mij. Haar moeder overleed en het leek mij enorm waardevol voor haar om hier foto’s van te hebben. Puur op gevoel bood ik aan om de uitvaart vast te leggen. De dankbaarheid die ik terug kreeg en de kracht die ze uit mijn foto’s haalde, wakkerde bij mij iets aan.
Het zaadje was geplant, maar ook omdat ik zelf de foto’s zo heb gemist, en nog steeds!

Ook fotografeer ik op vrijwillige basis stil geboren kindjes. Dit doe ik vanuit Stichting Still. 
Met liefde leg ik warme herinneringen voor de ouders vast, omdat ik weet (en voel) dat dit ondersteunend is in hun rouwproces. En de stil geboorte meer een onderdeel te laten zijn van hun leven, zodat de ouders ook de gesprekken aan kunnen gaan met hun naasten over hun stil geboren kindje. 

Mijn missie: Ik geloof er in dat des te meer goede afscheidsfotografen er zijn, des te sneller het taboe zal verdwijnen. 

 

Meer informatie op:

 

 

Gonnie Bax in de media

In bewerking 

Gonnie Bax
Gedreven – Spiritueel – Vastberaden

Foto’s Gonnie Bax

Wat zeggen nabestaanden over Gonnie

In bewerking

 

 

Vraag een afscheidsreportage aan