< Terug

Gecertificeerd Afscheidsfotograaf Kristel Dallinga

Regio Groningen

Ik fotografeer het liefst de dingen zoals ze zijn, nóg liever dingen die er toe doen, wat een bijdrage levert aan.

Afscheidsfotografie past bij mij. Ik herken rouw en weet gemis.
Met integere foto’s van een liefdevol afscheid hoop ik rouw en gemis te ondersteunen.
Kijken en praten, helpt een stapje verder.
 
Hoe ik mijn foto’s maak? Waar mogelijk onopvallend en voortdurend aftastend wat vast te leggen.
Door iets uit te lichten en daardoor in een kader te plaatsen komt het pakkende beeld tot stand.
Zorgvuldig voorbereiden, goed kijken en waar mogelijk verplaatsen in de wens van de nabestaanden.
 
Voor de nabestaanden
‘Om ook deze dag te kunnen herinneren uit liefde’.

 

Meer informatie op:

www.fotostel.nl

Kristel Dallinga
Aandachtig-Inlevend-Verbindend

Foto’s

Wat zeggen nabestaanden over Kristel Dallinga

Afscheid van mijn moeder

Kristel, wat heb je de afscheidsplechtigheid van mijn moeder mooi vastgelegd! Het is een prachtig album geworden waar je veel zorg aan besteed hebt. Tijdens de ceremonie was je bescheiden en onopvallend aanwezig en het contact was heel prettig.
Ik ben heel blij dat alles zo mooi is gegaan en dat we foto’s hebben om te delen met anderen die er niet bij konden zijn. Maar ook voor onszelf om nog eens in te kijken en de herinneringen op te halen en vast te houden aan deze bijzondere en toch ook mooie dag.

Dank!

Janet Heun

“Van het moment dat wij met Kristel in contact kwamen was het voor mij duidelijk dat we de juiste persoon hadden.”

“Ons besluit om het afscheid van Casper op foto te laten vast leggen is voor ons de juiste beslissing geweest.
Het is een fotoreportage geworden die voor mij erg dierbaar is, gemaakt door een erg fijn mens. Kristel weet precies de juiste dingen te zeggen op de juiste momenten.
Het is natuurlijk niet makkelijk wanneer je bij een familie binnenkomt die nog vol in hun verdriet zit.
Maar van het moment dat wij met Kristel in contact kwamen was het voor mij duidelijk dat we de juiste persoon hadden.
Een erg warm, medelevend mens die op juiste moment professioneel weet te zijn.
Op de dag van het afscheid word je geleefd en je emoties zorgen er ook voor dat, ondanks dat je denkt alles mee te hebben gekregen, dit toch niet zo is.
De reportage geeft mij een goed beeld van hoe de dag is verlopen. Het blijft moeilijk de foto’s terug te zien, maar ik denk dat de reden daarvoor ook is dat Kristel precies de juiste momenten heeft weten vast te leggen.
Die momenten dat net je beste vriendin haar armen om je heen slaat of het moment dat je omringd wordt door je familie. Sommige van deze momenten zijn mij ontgaan op de dag van het afscheid.
Daarom is deze reportage een enorm dierbare herinnering voor mij.
Kristel was op de dag van afscheid letterlijk onzichtbaar. Wat ik als erg prettig heb ervaren, zo blijft toch iedereen, ook op zo’n dag, zichzelf en krijg je de meest pure foto’s.
Naast de reportage hebben wij ook gekozen om een album te laten maken. Iets tastbaars, dat is in deze digitale wereld toch erg fijn om te hebben.
Wat mij een onmogelijk uitdaging leek, het selecteren van de foto’s voor het album, heeft Kristel geweldig mee geholpen. Ze heeft met zorg een “proef” album samengesteld.
Dit was een verademing, ik hoefde alleen maar te kijken of ik nog een foto wilde veranderen en kon dat makkelijk doorgeven.

Om een lang verhaal kort te maken. Kristel, erg bedankt voor je mooie, emotionele maar ook zeker waardevolle foto’s.”

Annelies, partner van Casper

“Een blijvende herinnering die ik ook met anderen kan delen.

 

De begrafenis van Nico was een mooie en speciale dag. Door de foto’s van Kristel Dallinga is dit een blijvende herinnering die ik ook met anderen kan delen. Ik zou iedereen willen aanraden om zijn/haar begrafenis nu al te bespreken met je partner zodat je elkaars wensen kent. Hierdoor kan de dag van de begrafenis mooi en goed zijn en zou ik iedereen adviseren hiervan een fotoreportage te laten maken. Het fotoalbum zorgt voor mooie herinneringen aan deze dag en blijft mij troost bieden.

Wilma Poort

De beslissing om de dag van het afscheid van mijn partner vast te laten leggen is de juiste geweest.”

Bedankt Kristel Dallinga voor je mooie, emotionele en waardevolle fotoreportage. De beslissing om de dag van het afscheid van mijn partner vast te laten leggen is de juiste geweest. Kristel heeft de waardevolle momenten weten vast te leggen op een prachtige, pure manier. Momenten die mij op de dag zelf zijn ontgaan of die ik niet bewust heb mee gekregen.
Ook hebben wij besloten een fotoalbum te laten maken. Kristel heeft hier een “proef”album gemaakt zodat het voor mij makkelijker was een keuze te maken uit de foto’s van de reportage. Dit heeft mij enorm geholpen. Het album is een waardevolle tastbare herinnering geworden voor mij.

Vanaf het eerste moment dat Kristel bij ons binnen kwam wist ik ook dat we goed zaten. Ze is een warm persoon die op het juiste moment de juiste woorden weet te vinden zonder haar professionaliteit uit het oog te verliezen.

Om een lang verhaal kort te maken. Kristel, erg bedankt voor je mooie, emotionele maar ook zeker waardevolle fotoreportage vol herinneringen.”

Annelies Overweg

“Elke afbeelding is mooi”

Plotseling is het zover dat je een beslissing moet nemen voor het wel of niet fotograferen bij het definitief afscheid van je partner.
Gelukkig heb ik het wel gedaan! En het resultaat is een prachtig fotoboek geworden. Elke afbeelding is mooi.
Kristel, je was aanwezig om je werk te toen, maar ik heb je niet “gezien of opgemerkt”.
Geweldig zoals je dit hebt gedaan.
Iedereen vindt de foto’s geweldig – en voor mij worden ze steeds waardevoller.
Bedankt!

Tina Tepper

Vraag een afscheidsreportage aan