< Terug

Marion Verhaaf

Gediplomeerd Afscheidsfotograaf

Regio Arnhem, Brummen

 

Toen ik voor het eerst een uitvaart mocht vastleggen in 2018, voelde dit zo ‘gewoon’ voor mij dat ik me er verder in ben gaan verdiepen. Ik heb de opleiding Bekwaam Afscheidsfotograaf gevolgd en daar ontdekte ik dat dit het vak is, waar ik mij volledig bij op mijn gemak voel.

Bij het fotograferen van een afscheid, soms zelfs de dagen hierom heen, volg ik de familie in hoe zij omgaan met hun verlies. Dit kan enorm verschillen, iemand die komt te overlijden na een ziekbed kan zelf al veel regelen wanneer zij dit willen. Dan ligt alles al beschreven en dat kan heel fijn zijn voor de familie. Is het een plotseling overlijden dan is het aan de nabestaanden hoe de uitvaart er uit gaat zien. Als fotograaf kan ik de familie ‘volgen’ in deze dagen, waarin zij veel regelen, bedenken, beluisteren. Juist het vastleggen van dit hele proces, kan voor de familie bijdragen tot het toelaten van het rouwen om de overledene.

Zie mij als het verlengstuk van het geheugen van de nabestaanden. Ik fotografeer voor hen wat zij niet bewust meemaken in deze periode. Daarbij leg ik vooral de liefde voor de overledene vast, die op verschillende manieren wordt getoond. Gebaren, blikken en handelingen.

 

Meer informatie

www.marionfotografie.nl

 

Marionfotografie in de media

Interview door vakbond CNV

Aandacht voor afscheidsfotografie in de plaatselijke krant

Zakelijk Nieuws Brummens Nieuws

De opname van een interview op de plaatselijke radio, tijdens het programma De Week Doormidden. Ik mocht hier uitleg geven over mijb werk als afscheidsfotografe. Het is van de hele uitzending en doorspoelen kan.

 

Marion Verhaaf
Verlengstuk geheugen – Respectvol – Professioneel

Foto’s Marion Verhaaf

Wat zeggen anderen over Marion

“Het klinkt misschien helemaal niet aardig, maar we hebben je eigenlijk helemaal niet
opgemerkt tijdens de uitvaart!”
Lisanne van de Baan en Simon Mulder

“We zijn erg blij met de professionaliteit en integriteit waarmee Marion bij ons de
afscheidsfoto’s heeft gemaakt. De dag na de bevalling is Marion bij ons thuis geweest om de eerste foto’s van Benjamin te maken, we waren daar zo tevreden over dat we haar hebben gevraagd om foto’s te maken tijdens de crematie. Ze heeft Benjamin en het verdriet van iedereen heel mooi vast weten te leggen zonder daarbij als het ware ‘aanwezig’ te zijn.”
Justin en Julia Feijen

 “Wat een prachtige foto’s, tranen lopen over mijn wangen, dit betekent heel veel voor mij. Ik kan je nooit genoeg bedanken! Dat zoiets triests, tegelijk zo mooi kan zijn, dat had ik nooit gedacht. Door je foto’s kan ik eindelijk beginnen met rouwen.”
Wanda Joannes

“Ondanks dat je ons helemaal niet kent, heb je ons precies goed aangevoeld en vastgelegd wat wij wilden zien. En ook wat we zelf gemist hebben in deze dagen!”
Wendy van Grootheest

“In een woord PRACHTIG!!! Wat heb jij de kleuren, emoties en de sfeer fantastisch goed weten vast te leggen. Mijn complimenten, je hebt het geweldig gedaan!”
Esther Oldenziel, Ode aan je Leven, Odelief, kinderen en afscheid

“Marion heeft het afscheid van onze zoon prachtig weergegeven en wat was ze betrokken. En geen moment had je door dat ze er was, maar als we de foto’s terugkijken zie je pas waar ze allemaal stond. En speciaal voor hem had ze een red bull t-shirt aangedaan om in de stijl van de begrafenis rond te lopen.
Wij zijn zo ontzettend blij dat Marion deze trieste dagen voor ons heeft vastgelegd.”
Frank en Dorien Wannet  

 

 

 

 

Vraag een afscheidsreportage aan