< Terug

Brielle

Wat doe jij tegenwoordig?

Een veel gestelde vraag als je aan het netwerken bent. We lopen al een paar jaar mee, hebben ons netwerk aardig uitgebreid en ontmoeten, via netwerkbijeenkomsten, altijd weer nieuwe mensen.

Ik ben ooit begonnen in de expeditie, als bemiddelaar in transporten. Naast mijn werk was ik vrijwilliger bij de lokale Radio en TV, naast radio maken, was ik ook verantwoordelijk voor de verkoop van reclame. Daar komt wel e.e.a. bij kijken, voor TV-commercials (tekst TV) was het ook vaak fotograferen, tekst schrijven etc. Dat was leuk werk en hier werd het idee geboren om ook uitgever te worden en zo kwam er een nieuw B2B magazine. En zo kwam mijn fotocamera weer uit het stof.

Ik begon weer te fotograferen, voor de Commercials en voor het Magazine en dat werd goed ontvangen en beviel mijzelf ook goed en zo ben ik dat verder gaan ontwikkelen. Wat wilde ik dan fotograferen? Een bruiloft? Portretfotografie? Ja, dat ook. Een leven lang maken we foto’s en vaak wordt een moment niet gefotografeerd en dat is nu juist de laatste pagina van het levensboek. Het afscheid.

Daarom heb ik contact gezocht met www.Afscheidsmomenten.nl, ik wilde mijzelf hier graag bij aansluiten. Het idee was goed en ik zie vele voordelen. Nu kan ik mij gaan specialiseren, een keurmerk halen en aan de voordeur (website) hangen.

Een reportage maken van een uitvaart is mij niet vreemd meer, ik ervaar het als dankbaar werk. Je kan de mensen iets meegeven, een herinnering. Een herinnering welke ook een hulp kan zijn bij het rouwproces. Ik spreek uit ervaring, ken het gemis van handvatten om dit proces opgang te brengen en daarom is het des te mooier om andere mensen hierbij te mogen helpen middels mijn vak. Een afscheidsfotograaf doet zijn best om emoties zo oprecht mogelijk vast te leggen, de nabestaanden moeten niet het gevoel hebben dat er een fotograaf aanwezig is. Daarom is dit vak niet voor iedere fotograaf weggelegd.

Fotograferen is een vak en zeker afscheidsfotografie. Een foto maken kan iedereen, maar niet iedereen kan fotograferen.

Willem-Jan Scherpenisse

Willem-Jan Scherpenisse