< Terug

Annette Schalbroeck

Gediplomeerd & Gecertificeerd Afscheidsfotograaf

Regio Berkel en Rodenrijs

 

In 2018 overleed mijn vader. Wat had ik graag foto’s van zijn uitvaart willen hebben! Helaas wist ik toen nog niet dat dat kon. Na mijn vaders uitvaart hoorde ik pas dat je een afscheidsfotograaf kon inschakelen, dat had mij heel veel kunnen helpen in het verwerken van mijn verdriet en gemis.

Ik werk daardoor vanuit mijn eigen ervaring, herinneringen vastleggen. Soms kunnen herinneringen vervagen. Door middel van foto’s hou je de herinnering levend.

Graag geef ik mensen een herinnering voor altijd. Iets waar ze troost uit halen.

 

 

 

 

 

 

Meer informatie

Last Memory fotografie

 

Annette Schalbroeck in de media

In bewerking

 

Annette Schalbroeck
Oog voor detail – Respectvol – Medelevend

 

Foto’s Annette Schalbroeck – Gouma

Een jongetje kijkt net over de rand en helpt met het sluiten van de kist
Handen die de handen van een overledene in de kist voor het sluiten vasthouden.
Laatste groet van twee mensen bij de kist voor het sluiten omringd door gekleurde bloemen bij het raam
Gekleurde kaartjes bij kindertekening met de tekst Rust zacht opa, waar een jongetje bij staat
Familie kijkt met lach naar foto buiten beeld in een uitvaart ceremonie, voorop een baar met wade.

Wat zeggen anderen over Annette

Wij hebben heel prettig contact gehad met Annette. Voor de afscheidsdag verliep het contact via de uitvaartondernemer en op de dag zelf en daarna hebben we fijn contact gehad. Annette is goed bereikbaar, reageert snel op de mail en was flexibel in het maken van een afspraak. Zeker ook heel last minute, wat voor ons fijn was omdat we in de nasleep van de begrafenis zoveel moesten regelen dat we regelmatig afspraken uit het oog verloren of vergaten te maken. Annette reageerde daar heel fijn op en kon snel afspreken op een moment dat ons uitkwam.

Op de afscheidsdag zelf van Annette onopvallend aanwezig wat wij als heel prettig hebben ervaren. Van meerdere familieleden/vrienden kregen we, toen we de fotos lieten zien, te horen dat zij helemaal niet door hebben gehad dat er een fotograaf rondliep. De kwaliteit van de fotoreportage is geweldig, het zijn geen fotos die in scène zijn gezet of geposeerd of mooier gemaakt dan dat het echt was. Het geeft de rauwe realiteit weer, met alle details die er die dag waren. Wij zijn daar ontzettend blij mee omdat het hierdoor een echt verslag van de dag is geworden, wat voor ons zeer waardevol is. Kortom, wij kunnen niet anders dan Annette ten volle aanbevelen. Het is zo bijzonder om alle fotos terug te zien.

Tetske Thoen

april. 2023 Nabestaande

Annette is een lieve meid met het hart voor de nabestaanden op de juiste plek. Ze is er wel maar ze is er niet. wat voor een fotograaf erg belangrijk is. Voor mij als ondernemer zou het iets gezelliger zijn als ze er iets meer zou zijn maar ze is zo gefocust op het zien van het juiste kodak momentje dat ze een en al concentratie is. En dat is haar kracht en daar komen de mooiste foto’s van. De familie was zooo enorm bij met het resultaat en dat is waar het om draait. Hun laatste herinnering mooi vastgelegd.

Wendy Dolk

Uitvaartverzorger, Bijzonder Vaarwel

Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten,  het was nieuw voor mij afscheidsfotografie. Maar ik heb er een mooie vastgelegde herinnering bij. Soms kijk ik weer even naar de foto’s en dan denk ik weer; ja, dat hebben we mooi geregeld. En ook blijf je toch ook denken; o ja, die bloemen; die aanraking waar net een foto van is gemaakt, dat zou je normaal vergeten.

Sandra Boogert

aug. 2022 Nabestaande

Annette is erg lief, geduldig en begripvol. Ze werkt met heel veel respect voor overledene en nabestaanden.

Ik ben Annette enorm dankbaar voor de prachtige foto’s die ze heeft geleverd. Haar werk is van onschatbare waarde en ben haar nog elke dag enorm dankbaar voor alles wat ze voor ons heeft gedaan!

Esmee Kohler

aug. 2022 Nabestaande

Vraag een afscheidsreportage aan