< Terug

Boukje Canaan

Gecertificeerd Afscheidsfotograaf

Winnaar Dutch Funeral Award

Regio Boxtel

 

“Ik help mensen aan een prachtig beeldverhaal om de herinnering levend te houden”.

Foto’s hebben de kracht om zonder woorden troost en steun te bieden. Foto’s maken het daarnaast mogelijk om over het gebeurde te praten, waardoor de liefde vastgehouden wordt aan dierbaren die worden gemist. Uit eigen ervaring weet ik hoe groot het gemis kan zijn wanneer er geen goede foto’s zijn.

In 2001 verloren we een tweeling bij 19 weken zwangerschap, daar zijn enkel 2 polaroids vanuit het ziekenhuis als bewijs. In 2009 stierf mijn moeder. De fotograaf die toen fotografeerde heeft me laten zien hoe het absoluut anders moest. Ik schuw de intimiteit niet, zie de lichaamstaal en fotografeer de liefde die er is. Een uitvaartondernemer zei eens tegen me: je gaat op een manier te werk die ontwapenend werkt. Laat me binnen in je kwetsbare hart en je zult nooit spijt krijgen. Het kan maar eenmalig.

 

Meer informatie

www.afscheidsfotograaf.nl

www.keurmerkafscheidsfotograaf.nl

 

Boukje Canaan in de media

 • Uitvaartpodcast : Afscheidsfotograaf met een indrukwekkende opleiding (meerdere afleveringen)
 • Business Spotlight: Interview met Boukje Canaan 2023
 • NPO Radio 1 Villa VdB Omroep MAX: Steeds meer mensen kiezen voor een afscheidsfotograaf bij een uitvaart (8 juni 2022)
 • Wendy online: Echte verhalen “Zonder jou. Wilna verloor na 51 jaar samenzijn haar grote liefde door een hartstilstand: ‘In een seconde was Hans weg’
 • DELA: ‘Vaak zien mensen pas op de foto’s van het afscheid hoeveel liefde ze om zich heen hadden.’ ()
 • NRC: Van Geboorte tot de dood: alles mag op beeld  Geboorte- en Uitvaartfotografen over hun werk. 27 jan. 2022
 • Kunstblik:Boukje Canaan is afscheidsfotograaf: ‘Foto’s helpen om het gesprek te starten en verdriet te delen’ 15 jan. 2022
 • Brabants Dagblad: “Een ode aan de dode: Boukje maakt de laatste foto’s tussen hemel en aarde” 27 maart 2021
 • LATER als ik dood ben – glossy magazine te bekijken op issuu. Meerdere foto’s van mijn hand en interview op blz. 85. 2021
 • Agent Cooper: “Ik wil afscheid op een persoonlijke manier in beeld brengen.” 7 dec. 2020
 • NOS Journaal: Rouwfotografie neemt vlucht: ‘Je laat iemand toe tot de moeilijkste dag van je leven’ (19 aug. 2018)
 • Ik mis je EO NPO Start meerdere artikelen. vanaf maart 2018

 

Boukje Canaan
Artistiek – Inlevend – Begripvol

Foto’s Boukje Canaan

Een jongetje kijkt net over de rand en helpt met het sluiten van de kist
Handen die de handen van een overledene in de kist voor het sluiten vasthouden.
Foto van uitvaartmoment
spreker-uitvaart-buiten-tent
Familie kijkt met lach naar foto buiten beeld in een uitvaart ceremonie, voorop een baar met wade.

Wat zeggen anderen over Boukje

Je hebt in mijn ziel gekeken

“Ik ben zo dankbaar dat ik Boukje tegen ben gekomen. Zoals ik al zei; je hebt in mijn ziel gekeken en van daaruit de foto’s gemaakt die waardevol voor mij zijn. Ik raad ècht iedereen aan om dit vast te laten leggen. Op de dag zelf heb je geen tijd en ruimte om alles tot je te nemen wat er om je heen gebeurt. Later is het terugzien van alle bijzondere momenten en de steun van de mensen om je heen, het belangrijkste. Ik denk dat ik me zonder deze beelden eerder het grote verdriet had herinnerd van die dag. Dat zou ontzettend zonde zijn geweest, want er was ook zo veel moois. Ik ben heel dankbaar voor jou lieverd, je hebt herinneringen voor me gemaakt op een zeer mooie en respectvolle wijze.

Ik haal kracht en liefde uit te bekijken van de foto’s. Het toont namelijk dat ik zoveel liefde om mee heen heb en het geeft me moed om voor te leven. 

Wilna van Vuuren

Verrassing pakt geweldig uit

Ik laat het afscheidsalbum zien aan mensen om te laten zien hoe mooi het is. Ik raad afscheidsfotografie aan, want te veel mensen kennen het nog niet. Boukje deed haar werk waardig en onopvallend. De emoties die je terugziet op de foto’s zijn zo mooi! Je moet eigenlijk het boek zien, dat is zo geweldig. Het was zelfs ‘gezellig’ om met Boukje aan het ontwerp samen te werken.

Via de uitvaartverzorger Antoine was alles geregeld. Hij zei: “De afscheidsfotograaf is ook geregeld”. 
Mijn man Joost had zijn wensen kenbaar gemaakt voor zijn overlijden. Dat er een afscheidsfotograaf zou komen, kwam als een verrassing voor mij en onze kinderen. Hier had ik zelf niet aan gedacht en ik ben hem daar ontzettend dankbaar voor. Vanaf nu promoot ik afscheidsfotografie bij iedereen.
 

Linda Buitelaar

Vertrouwd gevoel

Boukje kan ik bij iedereen aanbevelen. Zij gaf mij in zeer korte tijd een vertrouwd gevoel wat nodig was om een vreemde toe te laten bij de moeilijkste dag in mijn leven. Ze deed haar werk zonder op te vallen. Ik had bij het eerste telefoon gesprek al het gevoel van “dit gaat goed komen” op de dag van de uitvaart werd dat bevestigt bij het eerste gesprek wat wij hadden. Er was direct een klik en dat resulteerde in de dierbaarste foto’s voor mij. Ook het samenstellen van het album is heel fijn verlopen met veel ruimte voor eigen inbreng.
Prachtige foto’s in een mooi album waren het resultaat. Op en top vakvrouw maar bovenal een lief en innemend persoon.🌹

Daan Barendse

Foto’s van hoge kwaliteit: kunstwerkjes

Boukje heeft hele waardevolle momenten voor ons op onnavolgbare wijze vastgelegd. De foto’s van de uitvaart van mijn vrouw zijn een fijne aanvulling op mijn eigen herinneringen. Ze laten zien wat een bijzondere vrouw ze was en dat we het verdriet samen verwerken. Dit blijven we samen doen en deze foto’s helpen daarbij. Alle foto’s zijn van hoge kwaliteit en er zitten behoorlijk wat verrassende kunstwerkjes tussen. Er is een hele mooie mix van overzicht foto’s, bijzondere detail foto’s, uitzonderlijke moment opnamen, foto’s vanuit onverwachte hoek, allemaal met respect en ‘onzichtbaar’ gemaakt. Kortom heel artistiek en waardevol. Bedankt Boukje!

Bart van der Hoeven

De juiste vrouw op de juiste plaats

Boukje Canaan heb ik leren kennen toen onze Jasmijn een peuter was en ze maakte een fotosessie met ons in de sneeuw. We hebben contact gehouden omdat ik iets met textiel en sterrenkindjes wilde doen. En zo ben ik haar ook online blijven volgen en gezien hoe zij zich verder ontwikkelde. Boukje is een zeer gedreven vakvrouw. Daarnaast blijft ze dichtbij voor mensen met oog voor details en het persoonlijke. Essentieel in haar vakgebied dus de juiste vrouw op de juiste plaats. Boukje heeft in een paar jaar veel opgebouwd/neergezet. Vanuit passie en bevlogenheid; van een 1-vrouwsactie naar een heel netwerk van afscheidsfotografie met landelijke dekking!!

Jasmijn Peels

Vraag een afscheidsreportage aan

Boukje in de media