< Terug

Gabrielle van Deursen

Gediplomeerd & Gecertificeerd Afscheidsfotograaf

Regio Eindhoven


“De herinnering vastgelegd”

Ik ben Gabrielle, en ik fotografeer. Dat doe ik al mijn hele leven maar sinds een paar jaar heb ik mijn echte passie gevonden en ontwikkeld, dat is afscheidsfotografie.  

Als afscheidsfotografe probeer ik door de juiste beelden op het juiste moment te maken herinneringen voor de toekomst zeker te stellen. Foto’s worden gemaakt om herinneringen blijvend te maken en momenten vast te leggen. Meestal zijn dat leuke, positieve momenten; memorabele vakanties, een feestelijk huwelijk, de geboorte van een zó gewenst kindje. Hoogtepunten van het leven.

Helaas is het leven ook gewoon vergankelijk. Als we afscheid moeten nemen van een dierbare komt dat soms min of meer verwacht, soms ook helemaal onverwacht. De roller coaster, waarin men na het misschien wel plotselinge overlijden van een dierbare terecht komt, maakt dat we ons de dag van het afscheid vaak als een film herinneren. Maar dan wel een snelle film, op full speed en vol flarden en vage beelden. 

Het is zo jammer dat we ons de kleine mooie details en de waardevolle momenten vaak later niet meer kunnen herinneren. Ik wil met mijn afscheidsfotografie heel graag de mooiste herinneringen en het laatste afscheid respectvol en met emotie vastleggen. Voor later…. Voor de nabestaanden en zij die er misschien niet bij konden zijn.

Graag maak ik een tastbare herinnering aan deze bijzondere laatste dag. Een bijzonder maar natuurlijk ook een hele verdrietig moment. Maar ook een dag waarop met respect en liefde wordt teruggekeken op het leven van een geliefd persoon. Een tastbare herinnering zoals een fotoalbum pak je er later graag nog eens bij, blader je misschien wel regelmatig door met familie of lieve vrienden. De dag van het afscheid nog eens herbeleven, momenten die in eerste instantie gemist zijn alsnog zien. Ook daadwerkelijk ervaren hoe mooi het afscheid eigenlijk was. Een afscheid waarbij verdriet en liefde naast elkaar mogen bestaan. Een fotoalbum maakt dat er samen over het afscheid gesproken wordt en zorgt voor verbinding en herkenning. En dat helpt écht bij de rouwverwerking voor de nabestaanden. 

Tijdens het fotograferen van een afscheid beweeg ik me professioneel, op discrete en altijd kalme wijze. Houd ik te allen tijde het overzicht en mis ik niets met behulp van mijn camera. Ik heb oog voor detail en leg zeker niet alleen het verdriet, maar ook de omhelzing en de troostende arm vast. Maar ook de omgeving, de aanwezigen, de bloemen, en de momenten met een glimlach…. niets ontgaat me. 

Speciale aandacht heb ik altijd voor de eventueel aanwezige kinderen. Soms hebben kinderen al een echt betekenisvolle rol tijdens de uitvaart. Kleinkinderen steken een kaarsje aan voor hun opa of oma. Of blazen met bellenblaas liefde de hemel in. De puurheid van kinderen en hun eerlijke emoties zijn een prachtig onderwerp voor mijn foto’s. Voor de hele kleine, jongere kinderen is het heel waardevol om later nog eens terug te kunnen zien hoe het afscheid is geweest. 

Mijn jongste zoon, Chiel, vond het heel verdrietig dat hij destijds niet bewust het afscheid van zijn opa, mijn schoonvader, heeft kunnen ervaren. Er was geen tastbare herinnering helaas. Een mooi sfeervol naslagwerk hem dan ook zeker enorm geholpen bij zijn eigen rouwverwerking. 

Dit gun ik ieder kind, ieder kleinkind, elke moeder of vader, iedere echtgenoot of echtgenote, broer, zus of ander familielid of vriend, die afscheid heeft moeten nemen van een dierbare. En daar draag ik graag mijn steentje aan bij. Je kunt rekenen op écht persoonlijke aandacht, en op betrouwbaarheid en professionaliteit. 

Elke persoon was uniek, elk afscheid is uniek. Ik maak graag een unieke herinnering. 

De herinnering vastgelegd. 

Meer informatie

Instagram: Gabrielle van Deursen Fotografie

 

Gabrielle van Deursen in de media

In bewerking

 

Gabrielle van Deursen

Persoonlijk – Invoelend – Betrouwbaar

Foto’s Gabrielle van Deursen

Wat zeggen anderen over Gabrielle

In bewerking

 

 

 

Vraag een afscheidsreportage aan