< Terug

Gabrielle van Deursen

Gediplomeerd & Gecertificeerd Afscheidsfotograaf

Regio Eindhoven


“De herinnering vastgelegd”

Als afscheidsfotografe probeer ik door de juiste beelden op het juiste moment te maken herinneringen voor de toekomst zeker te stellen. De roller coaster, waarin men na het misschien wel plotselinge overlijden van een dierbare terecht komt, maakt dat we ons de dag van het afscheid vaak als een film herinneren. Maar dan wel een snelle film, op full speed en vol flarden en vage beelden. 

Het is zo jammer dat we ons de kleine mooie details en de waardevolle momenten vaak later niet meer kunnen herinneren. Ik wil met mijn afscheidsfotografie heel graag de mooiste herinneringen en het laatste afscheid respectvol en met emotie vastleggen. Voor later…. Voor de nabestaanden en zij die er misschien niet bij konden zijn.

Graag maak ik een tastbare herinnering aan deze bijzondere laatste dag. Een dag waarop met respect en liefde wordt teruggekeken op het leven van een geliefd persoon. Een tastbare herinnering zoals een fotoalbum pak je er later graag nog eens bij, blader je misschien wel regelmatig door met familie of lieve vrienden. De dag van het afscheid nog eens herbeleven, momenten die in eerste instantie gemist zijn alsnog zien. Een afscheid waarbij verdriet en liefde naast elkaar mogen bestaan. Een fotoalbum maakt dat er samen over het afscheid gesproken wordt en zorgt voor verbinding en herkenning. 

Ik fotografeer de omgeving, de aanwezigen, de bloemen, en de momenten met een glimlach…. niets ontgaat me. 

Speciale aandacht heb ik altijd voor de eventueel aanwezige kinderen. Soms hebben kinderen al een echt betekenisvolle rol tijdens de uitvaart. De puurheid van kinderen en hun eerlijke emoties zijn een prachtig onderwerp voor mijn foto’s. Voor de hele kleine, jongere kinderen is het heel waardevol om later nog eens terug te kunnen zien hoe het afscheid is geweest. 

Mijn jongste zoon, Chiel, vond het heel verdrietig dat hij destijds niet bewust het afscheid van zijn opa, mijn schoonvader, heeft kunnen ervaren.  

Je kunt rekenen op écht persoonlijke aandacht, en op betrouwbaarheid en professionaliteit. 

Elke persoon was uniek, elk afscheid is uniek. Ik maak graag een unieke herinnering. 

De herinnering vastgelegd. 

Meer informatie

Instagram: Gabrielle van Deursen Fotografie

 

Gabrielle van Deursen in de media

In bewerking

 

Gabrielle van Deursen
Persoonlijk – Invoelend – Betrouwbaar

Foto’s Gabrielle van Deursen

Een jongetje kijkt net over de rand en helpt met het sluiten van de kist
Handen die de handen van een overledene in de kist voor het sluiten vasthouden.
Laatste groet van twee mensen bij de kist voor het sluiten omringd door gekleurde bloemen bij het raam
Gekleurde kaartjes bij kindertekening met de tekst Rust zacht opa, waar een jongetje bij staat
Familie kijkt met lach naar foto buiten beeld in een uitvaart ceremonie, voorop een baar met wade.

Wat zeggen anderen over Gabrielle

In bewerking

 

 

 

Vraag een afscheidsreportage aan