Geschreven door Joke Hoeksema – nieuw lid

Een stralende start

Wanneer ik in de auto stap, breekt de zon voorzichtig door. Het is nog wel fris, maar wat een heerlijk lentegevoel krijg ik hier van. Vandaag belooft een bijzondere dag te worden, want het is de ledendag van Afscheidsmomenten met een feestelijk tintje. 

Op weg naar de begraafplaats Bosdrift in Hilversum, inmiddels de vaste locatie van Afscheidsmomenten, langs de prachtige Vinkeveense Plassen, kan ik niet anders dan genieten van de schoonheid van dit gebied. Bij aankomst op Bosdrift hangt er al een gezellige sfeer, koffie, thee en lekkernijen die voor ons klaarstaan.

Anita van Loon verraste ons ook nog even!

Vieren en foto’s

De ochtend wordt gevuld met het bespreken van de agendapunten, maar het hoogtepunt komt snel dichterbij. Vijf aspirant-leden zullen vandaag hun contract tekenen en volwaardige leden van Afscheidsmomenten worden. De fles met bubbels gaat open en dat is ook een mooi fotomoment.

Maar niet alleen de nieuwe leden staan in de schijnwerpers, ook de bestaande leden worden niet vergeten. Er worden nieuwe profielfoto’s gemaakt, waarbij een kleine verkleedpartij niet wordt geschuwd. Gelukkig zorgt dit voor veel gelach en een ontspannen sfeer.

Kaarslichtjes bij grafsteen

Nog meer foto’s – maken en bekijken

Na een heerlijke lunch in de buitenlucht, genieten we van het mooie weer en de serene omgeving van de begraafplaats. De prunus boom staat nog in volle bloei, een prachtige roze blikvanger, terwijl Teun, de troosthond, vrolijk rondrent. Er worden groepsfoto’s gemaakt zowel vanaf de grond als vanuit de lucht, wat prachtige plaatjes oplevert. Na deze verfrissende onderbreking gaan we verder met het programma, met een boeiende en leuke presentatie van een van de leden en een fotopresentatie.

Voorproefje van onze tentoonstelling

Foto’s die zijn geselecteerd door de families waarvan een begrafenis is vastgelegd door fotografen van Afscheidsmomenten, elk met hun eigen persoonlijke verhaal. Soms is de keuze van de foto’s verrassend,  maar altijd met een diepere betekenis. Het is mooi om te horen hoe de foto’s troost bieden aan de nabestaanden. Er is gekozen voor een datum van de tentoonstelling: 14-15 september 2024

Afsluiting met saamhorigheid

Na een inspirerende dag sluiten we af met een borrel, waar we nog even napraten en genieten van elkaars gezelschap. En voor wie zich zorgen maakt over eventueel drankgebruik, geen zorgen, gelukkig is er 0.0!

Het was een leuke en gezellige dag met nieuwe beginnen en bovenal saamhorigheid. Bij Afscheidsmomenten zetten we weer veel stappen en kijken we uit naar wat de toekomst brengt. Wie weet ga ik je zien tijdens onze tentoonstelling!

Joke Hoeksema

Joke Hoeksema

Afscheidsfotograaf

Leuk om een reactie te ontvangen

Joke deelde haar enthousiasme van deze ledendag. Het was de derde die ze inmiddels meemaakte. We hebben het toetreden tot Afscheidsmomenten aangepast met een proefperiode. Zo maken we kennis met elkaar op een prettige manier.

Wens je lid worden? Start dan hier>

 

Zet in je agenda: Tentoonstelling “Emotioneel Geraakt”

14-15 september 2024 in Hilversum

Schrijf je in om de uitnodiging te ontvangen met je naam en email, indien je van ons nog geen mails ontvangt in het veld waar je je naam en email in kunt vullen en druk dan op de rode knop met Houd me op de hoogte.