Vier mee!

Samenwerking tussen Afscheidsmomenten en LBvR voor Groot Congres in Soesterberg.

Op 7 september 2024 vindt een groots opgezet congres plaats in Soesterberg, ter ere van het 20-jarig bestaan van de LBvR.

Boukje Canaan, afscheidsfotograaf en lid van Afscheidsmomenten, en Iris van Noorden, ritueelbegeleider en lid van de Landelijke Beroepsvereniging van Ritueelbegeleiders (LBvR), hebben het samen over dit bijzondere evenement.

De naam van het congres:

Professionaliteit in Rituelen, een Schatkist voor Leven, Liefde en Dood.

Het congres belooft een dag vol inspiratie, kennisdeling en verdieping te worden, met een gevarieerd programma dat voor elk wat wils biedt. Van boeiende sprekers tot vakinhoudelijke lezingen en verdiepende workshops, er is voor iedereen iets te vinden wat bijdraagt aan hun professionele ontwikkeling. Hoor hoe enthousiast Iris is in de video:

 

Fotografie zal niet ontbreken

Als kers op de taart zullen de fotografen van Afscheidsmomenten het evenement vastleggen in sfeerbeelden en professionele portretten maken als cadeau voor de aanwezigen. Zo kunnen de deelnemers een recent portret ontvangen, een waardevolle herinnering aan deze bijzondere dag.

Boukje Canaan benadrukt het belang van het vastleggen van momenten in het leven, en hoe afscheidsfotografen hier een speciale rol in kunnen spelen. “Wij zijn dol op prachtig vormgegeven evenementen en mensen, en weten goed om te gaan met de gevoeligheid van eenieder die eigenlijk niet al te graag op de foto staat. Op deze dag hoeft men zich daar niet druk over te maken, want wij weten de speciale momenten te vangen en mensen in hun meest natuurlijke houding prachtig vast te leggen.”

Beroemde gasten

De aftrap van het congres wordt verzorgd door Lieve Blancquaert, documentairemaker en fotograaf, wat het evenement extra aantrekkelijk maakt voor fotografen. Maar niet alleen zij zijn welkom; ook andere uitvaartprofessionals en zelfs collega’s uit de trouwbranche worden uitgenodigd om te leren over de mogelijkheden die rituelen bieden bij levensingrijpende gebeurtenissen.

Na een dag vol inspiratie en kennisuitwisseling wordt het congres afgesloten met een netwerkborrel. Afsluitende spreker is Joris Linssen, bekend van spraakmakende programma’s zoals Hello Goodbye en Joris’ Kerstboom.

 

Vier je mee?

Ben jij erbij op 7 september? Meld je aan via de link www.lbvr.nl/congres en doe mee aan deze waardevolle dag vol kennis, netwerken en prachtige fotografie. Tot dan!

 

Boukje Canaan

Afscheidsfotograaf

Professioneel op de foto gaan

Al 15 jaar ben ik werkzaam als fotograaf en al heb ik me gespecialiseerd in afscheidsfotografie, een evenement als deze leg ik graag vast. Vanuit de interesse naar hoe rituelen een uitvaart extra waarde meegeven, hoor en zie ik graag meer tijdens de workshops die hier gegeven worden. 

Ga ik je daar zien?