Stel je voor: een foto die meer doet dan een moment vastleggen, maar een onverwachte emotie tot leven brengt. Tijdens het weekend van Open Monumentendag op 14 en 15 september 2024, krijgt het publiek een unieke kans om de kracht van afscheidsfotografie te ervaren zoals nooit tevoren. Op de Algemene Begraafplaats Bosdrift te Hilversum vindt een bijzondere tentoonstelling plaats, getiteld “De Verwachting Te Boven”. Niet de fotografen kozen hun beste afscheidsfoto’s, maar de families zelf hebben de beelden gekozen die hen het meest geraakt hebben. Deze tentoonstelling biedt een intieme blik op de momenten van afscheid, vastgelegd door de talentvolle fotografen van Afscheidsmomenten.

“De Verwachting Te Boven” – Een Ongekende Fototentoonstelling Geïnspireerd door de Verhalen van Families

Tijdens het weekend van Open Monumentendag op 14 en 15 september 2024, nodigt directeur Anita van Loon van Uitvaartstichting Hilversum samen met Afscheidsmomenten het publiek uit voor een unieke fototentoonstelling: “De Verwachting Te Boven”. Deze tentoonstelling onderscheidt zich door een bijzonder concept: niet de fotografen, maar hun klanten hebben de foto’s gekozen die hen diep hebben geraakt.

Zestien afscheidsfotografen uit Nederland, aangesloten bij de coöperatie Afscheidsmomenten, presenteren beelden die meer betekenen dan alleen herinneringen. De tentoonstelling onthult de verhalen achter de foto’s, verteld door de families die werden geraakt door de overtreffende kracht van afscheidsfotografie. Deze families delen hoe de foto’s hun verwachtingen overtroffen en een blijvende emotionele impact hebben gehad.

“De verwachting van een familie die een afscheidsfotograaf inhuurt, wordt vaak overtroffen, omdat men niet vooraf kan inzien welke emoties beelden oproepen,” zegt Boukje Canaan, oprichter van Afscheidsmomenten. “Onze klanten zijn achteraf vaak diep geraakt en blij met hun keuze om het afscheid vast te laten leggen. Dit bevestigt voor ons de immense waarde van afscheidsfotografie. Met deze tentoonstelling willen we dit gevoel delen en hopen we dat bezoekers net zo geraakt mogen worden.”

“De Verwachting Te Boven” biedt een intieme en emotionele ervaring, waarin de verhalen van verlies en herinnering op een bijzondere manier samenkomen. De tentoonstelling is gratis te bezoeken op de Algemene Begraafplaats Bosdrift tijdens het wekend van Open Monumentendag 2024.

Zet de data alvast in je agenda

Kom en ervaar hoe afscheidsfotografie de verwachtingen te boven kan gaan. Mis deze unieke kans niet om de diepgaande verhalen en krachtige beelden te zien die ons allemaal raken.

Wil je beter op de hoogte blijven van al wat we ervaren en organiseren bij Afscheidsmomenten? Meld je dan hiernaast aan met je naam en e-mailadres. 

De foto hierboven waar Anita van Loon een rondleiding geeft over de begraafplaats werd genomen door een van onze afscheidsfotografen: Gabrielle van Deursen. 

Uiteraard zal zij ook mee exposeren.