Wat een fijne dag op 12 november 2023 tijdens de nieuwe ledendag van Afscheidsmomenten in Eindhoven! Het was een dag vol uitwisseling. Tijdens de presentaties van leden en maar liefst negen potentiële nieuwkomers werd de gedeelde passie zichtbaar en bespraken we met elkaar waarom afscheidsfotografie zo belangrijk is. Onze gezamenlijke missie? Afscheidsfotografie meer bekendheid geven, zodat nog meer mensen in de toekomst kunnen ervaren wat afscheidsfotografie voor hen kan betekenen.

Het is duidelijk dat de dag niet alleen waardevol was voor de leden van Afscheidsmomenten, maar ook voor mensen die overwegen om zich aan te sluiten. Hier delen we graag een aantal reacties van de deelnemers.

De ontvangst was hartelijk in een verbindende en gastvrije sfeer. Het voelde als een stap naar nieuwe kansen en samenwerking. De dag verliep soepel, de uitleg over de verwachtingen was helder. Er werd niet alleen collegialiteit gevoeld maar ook die gedeelde passie voor afscheidsfotografie.

In de Huiskamer van Springer op Bosdrift kan koffie/thee gedronken worden. Renee Krijgsman en Boukje Canaan van Afscheidsmomenten spraken samen met directeur Anita van Loon (midden) over de samenwerking die ze aangingen.

T E A M

Caroline Geirnaert, één van de afscheidsfotografen uit België vatte het mooi samen: “TEAM means Together Everybody Achieves More.” Die woorden benadrukken de kracht van samenwerking, precies waar we naar streven, naast het gevoel van ondersteuning en gezamenlijke groei. Ook anderen gaven aan razend enthousiast te zijn over deze kans om samen te groeien.

Wat we echt waardevol vinden, is dat nieuwe leden driemaanden proef kunnen draaien. Dat geeft beide kanten de kans om te ontdekken of we bij elkaar passen. Een periode van wederzijdse kennismaking en ervaringen delen. We zijn razend enthousiast over deze kans om samen te groeien.

Saamhorigheid

De saamhorigheid onder de afscheidsfotografen was voelbaar. Het werd als waardevol ervaren om een deel van de mensen uit en rond Afscheidsmomenten te leren kennen. Afscheidsmomenten biedt mogelijkheden om te sparren over verschillende onderwerpen, zoals het maken van betekenisvolle foto’s, het aanbieden van prachtige albums, contact leggen met uitvaartondernemers, praten over tarieven, regelingen voor vervanging bij onverwachte situaties en alle andere aspecten die bij ons vak horen. Nieuwe leden voelden in deze groep gelijkgestemden een bron van inspiratie en ondersteuning. De open en vrijblijvende sfeer, samen met duidelijke verwachtingen, maakte de dag buitengewoon interessant.

De nieuwe ledendag zorgt voor verbinding en inspiratie. Kandidaatleden horen en voelen de kracht van het samen doen. Afscheidsmomenten krijgt er gemotiveerde en bekwame leden bij. Samen dragen we onze missie uit en gaan de uitdaging aan afscheidsfotografie nog beter en breder bekend te maken. En te laten zien en ervaren hoe waardevol het hebben van foto’s van een afscheid is.

De nieuwe leden dag zorgt voor invulling en een inspirerende start van nieuwe ontwikkelingen. Samen zijn we sterker. We kijken uit naar de gezamenlijke reis, vol groei, inspiratie, en het delen van onze passie voor afscheidsfotografie.

Dank namens de aanwezige huidige leden: Rob van der Pijll, Yvonne van der Bijl, Gabrielle van Deursen, Dirk van Doorn, Annette Schalbroeck, Miranda Karel en Boukje Canaan.

Foto’s @Rob van der Pijll

Vertoeven op een begraafplaats met veel natuur geeft rust en ruimte aan je gedachten. Bosdrift is hiervoor prachtig vormgegeven
Oprichter en bestuurder Boukje Canaan van Afscheidsmomenten vertelt altijd over het ontstaan van de coöperatie.
Presenteren is een onderdeel van ons vak als afscheidsfotograaf, zodat we meer bekendheid mogen krijgen

Meedoen /samenwerken

Denk je dat je als afscheidsfotograaf past bij onze coöperatie?

Je kunt kijken of je lid wenst worden bij een nieuwe ledendag in 2024.

Klik dan voor meer informatie hierover op onderstaande knop