Voorwaarden

Lieve klant,

Het is van belang dat de herinnering levend blijft en dat onze Afscheidsfotografen op een prettige manier werken waarbij er in sommige gevallen een keuze is in wie kan komen fotograferen. Wanneer een datum en locatie vastligt, zoals bij een uitvaart, dan zullen we te allen tijde een beschikbare Afscheidsfotograaf hiervoor vinden. Bij ziekte of anders komt er altijd vervanging en in veel gevallen komt er een tweede fotograaf mee.
Bij het vastleggen van andere reportages / Afscheidsmomenten waar men een datum kan prikken is er meer mogelijk; de portfolio’s geven inzicht in keuze bepaling. Echter niet alle Afscheidsfotografen zijn voor alle soorten reportages in te zetten.

Betaling
De betaling verloopt bij een uitvaart veelal via de uitvaartbegeleider of -organisatie. De offerte en de factuur worden via hen verstuurd en zijn ter inzage voor jou, de uiteindelijke klant. De betaling is hierbij achteraf, waarbij de levering van het album en de DVD/USB komen wanneer de betaling is voldaan.
Boek je een andere Afscheidsreportage, zoals een levensportret of een nieuwe herinnering dan is de betaling vooraf. Wanneer de afspraak is gemaakt en de betaling is ontvangen is de boeking compleet.

Garantie
We gaan ervan uit dat onze Afscheidsfotografen op een discrete manier omgaan met alle gevoelige momenten, in alle omstandigheden en tegelijkertijd een prachtige reportage kunnen verzorgen. Mocht er toch iets misgaan, of je bent over het een of ander niet tevreden; laat dit ons weten om samen naar een passende oplossing te zoeken. Afscheidsmomenten biedt je sowieso altijd 100% garantie, oftewel geld terug. We hebben geen ontevreden klanten en wensen dit te behouden! Een uitvaart kan uiteraard niet worden overgedaan, vandaar dat er in veel gevallen een tweede afscheidsfotograaf aanwezig zal zijn. Mocht het nodig zijn dat een reportage overgedaan moet worden en dit is een mogelijkheid, dan gebeurd het in goed overleg.

Foto’s en -bestanden
Binnen de eerste twee weken ontvang je een uitnodiging per email voor de beveiligde diashow (met inlog) en komt een minialbum met de 6 foto’s per post.
Via de diashow is er de mogelijkheid om foto’s in een bestel omgeving te kopen. (Uitgezonderd bij uitvaartreportage.) Je kunt direct mooie afdrukken, vergrotingen, werken voor aan de muur of het download bestand van je foto bestellen via de website van Afscheidsmomenten.
Alle fotobestanden worden veilig verstuurd, d.w.z. dat we fotobestanden via de post opsturen of persoonlijk afgeven en dus geen online transfers verrichten naar de klant.  De fotobestanden worden wel gepubliceerd onder de Creative Commons licentie (BY-NC-ND 3.0). Dit betekent onder meer voor jou dat je de foto’s privé mag verspreiden/delen, bewerken en printen zolang je dit niet commercieel doet. We adviseren ook hier geen digitale bestanden onderling te versturen omdat er geen veiligheid gewaarborgd is. Meer over de Creative Commons licentie is te lezen op https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/legalcode.nl.

Je gaat ermee akkoord dat we nadien (6 mnd. later na een uitvaart) contact met je opnemen om te vragen of je mee wilt werken om een stukje ervaring/verhaal en een kleine selectie van je foto’s uit de reportage te laten zien in het portfolio of blog van jouw Afscheidsfotograaf. Tevreden klanten weten hoe belangrijk het is om anderen te laten zien hoe belangrijk het is om de herinnering vast te houden. Mocht je hier bezwaar tegen hebben; geen probleem uiteraard, we doen niets ongevraagd en posten niets op onze website zonder enige toestemming.

Herinneringsalbum

Naast de digitale bestanden achten we het van belang dat er een tastbare herinnering overblijft. Een prachtig vormgegeven album die de herinneringen met liefdevolle momenten levend houdt. Digitale bestanden kunnen nu eenmaal ‘corrupt’ raken. De digitale wereld gaat zo snel, dat we merken dat ‘ouderwets’ een album doorbladeren nog altijd vele male meer zijn waarde behoudt. Een album neemt men vlot erbij en wordt vaak jaren nadien nog steeds ingekeken.

Met hartelijke groet,

Pionier van Afscheidsmomenten, Boukje Canaan

November 2015

Je kunt deze voorwaarden ook downloaden als PDF.