Of ik vooral foto’s wilde maken zodat het dochtertje zich later deze dag zou blijven herinneren.  Als nakomertje en  jongste telg van het gezin wist eigenlijk niemand wat een meisje van zeven nu wel of niet onthoudt. Wat ze zich zou kúnnen herinneren van de dag van begraven van haar papa, zomaar plotsklaps overleden.

Ze mocht haar eigen kleren uitkiezen en haar keuze was gevallen op haar roze jurk, roze schoenen én haar roze jas.  Ze liep wat stilletjes door het huis, onder haar arm een onafscheidelijke knuffel. Alle grote mensen hadden het zo vlak voor vertrek vanuit het huis opeens druk. Allemaal nog even naar het toilet, toch nog wat extra zakdoekjes pakken, wie stapt er nu bij wie in de auto en  misschien toch beter andere schoenen aan. Ze liep naar buiten, sprong een tijdje op de trampoline en kwam weer naar binnen.

Opeens zag ze haar tante, moeder, grote broer en zus in een omhelzing staan. Ik zag haar bijna denken: en ik dan?  En ze schoof rank en soepel onder een paar armen door en stond opeens waar ze wilde zijn: In het midden, omringd door gedeeld verdriet en de belangrijkste liefdevolle armen.

Dat is het moment van deze foto.

Herinneringen zorgen voor kwaliteit van leven

Ik las toevallig van de week de volgende tekst: ‘Jaren zijn gekoppeld aan herinneringen. De kwaliteit van je leven bestaat uit herinneringen’, aldus huisarts Walter Schrader in het blad ‘Zin’.

Laat ik voor dit meisje in het roze ook van deze verdrietige dag mooie herinneringen hebben gemaakt. Een album met foto’s die ze af en toe kan bekijken en dat ze weer kan zien hoe het was, waar zíj was en hoe erg ze bij alles werd betrokken.

Kristel Dallinga
Afscheidsfotograaf
Fotograaf van de maand mei
Kristels website: fotostel.nl

Jouw reactie

We stellen het zeer op prijs om je reactie op dit verhaal of deze foto’s te mogen ontvangen.

Jouw reactie kan een verschil maken voor anderen.

We bespreken vaker een foto of delen een ervaringsverhaal.

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en mis niks.

Wordt onze ‘vriend’, door je e-mail achter te laten. Doe het direct in de rechter zij-kolom.>

We informeren onze lezers graag met kennis, weetjes en bijzondere evenementen rondom ‘emotionele periodes’ in een mensenleven.

Er gebeurt zoveel tijdens een afscheid. Het is iets waar we allemaal mee te maken krijgen en willen het juist in het licht zetten om er op een prettige manier mee om te gaan.

Houd de liefde vast!

Volg Afscheidsmomenten op:

Instagram

LinkedIn

Facebook

Of gebruik onderstaande knoppen om dit blog te delen