• Een lange erehaag met mensen die hartjes ballonnen vasthouden of een bloem leggen op de platte wagen waar ook de overledene in de kist op ligt.
  • Extra veel kaarsjes die zijn aangestoken om te symboliseren dat er meer mensen mee rouwen, die er nu niet bij aanwezig kunnen zijn.
  • Linten met namen die aan de handvatten van de kist hangen.
  • Meerdere locaties gedurende de afscheids-dag met op iedere locatie andere genodigden, zodat de 30 personen regel gehanteerd blijft.  Zo kregen meerdere mensen de kans om hun gezicht te laten zien aan de directe nabestaanden en om zelf persoonlijk afscheid te nemen.

Enkele voorbeelden van wat we als afscheidsfotograaf meemaken tijdens een uitvaart in Corona-tijd. Je hoort in het nieuws vooral wat er niet mag en welke restricties er zijn.

Bij het Netwerk Uitvaartvernieuwers heeft een aantal mensen de koppen bij elkaar gestoken om te laten weten wat er nu wel kan.

Fenneke Visscher, de initiatiefnemer, zorgde er voor dat er een mooie flyer in de vorm van een pdf kwam. Fenneke is zowel lid van het Netwerk Uitvaartvernieuwers als van Afscheidsmomenten.

“Hoe kwam ik op het idee? Ik zag zoveel mooie initiatieven voorbij komen over wat er wél kan tijdens een uitvaart, ondanks de regels van het RIVM. Ik vond het zonde als die ideeën niet bij de juiste mensen terecht zouden komen. Daarmee bedoel ik de families die van hun dierbare afscheid moeten nemen. Er is namelijk nog wel heel veel mogelijk bij een uitvaart waar 30 mensen aanwezig mogen zijn. Op diverse manieren kun je de mensen thuis ook betrekken bij het afscheid.”

 

Download de PDF met de mogelijkheden door op de knop of de tekst hieronder te klikken.

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en mis niks.

Mis dit soort berichte niet en wordt onze ‘vriend’, door je e-mail achter te laten. Doe het direct in de rechter zij-kolom.>

We informeren onze lezers graag met kennis, weetjes en bijzondere evenementen rondom ‘emotionele periodes’ in een mensenleven.

Er gebeurt zoveel tijdens een afscheid. Het is iets waar we allemaal mee te maken krijgen en willen het juist in het licht zetten om er op een prettige manier mee om te gaan.

Houd de liefde vast!

Volg Afscheidsmomenten op:

Instagram

LinkedIn

Facebook