In augustus is Erna Schuppert Pas fotografe van de maand. Zij tekende deze mooie ervaring voor ons op.

Lieve Ninthe,
Waar moet ik beginnen om het gemis van jou onder woorden te brengen? Een tekst alleen is niet genoeg en samen met je mama Daniëlle probeer ik het in beelden te vangen.
Je mama zou je voor een laatste keer willen omarmen, het afscheid van jou ging veel te snel. Op je twaalfde werd je, op een dag in mei, ineens ziek en in september ben je overleden. Je bleef ontzettend sterk ondanks de pijn en het verdriet in de laatste maanden van je leven. Bewust was je op weg naar het einde, zo prachtig krachtig was jij! Troostvol en hartbrekend voor een moeder die enkel met liefde over jou kan praten.

Tussen hoge grassen en bloemen

Ik mocht je levensverhaal leren kennen toen ik met je mama Daniëlle op zoek was naar een door ons op intuïtie te kiezen plek in de natuur. Deze vonden we tussen de hoge grassen en bloemen. Ik wilde je mama liefdevolle foto’s geven waarop ze met jou is te zien hoewel je niet lichamelijk aanwezig kunt zijn. De intimiteit van die middag heeft koesterende beelden opgeleverd. Een moment van alleen maar samen zijn met jou zonder tussenkomst van een wereld die maar doordraait.

Speciaal moment

Jullie troffen elkaar zo maar in de sereniteit van een bijzonder en oud hoogveengebied. Ik mocht dit speciale moment aanschouwen, meebeleven en vastleggen. Je moeder hield je vast, ze gaf je kusjes en ze streelde je gezicht. Ze nam je in haar armen en ze lag naast je. Ze wiegde je zachtjes op haar schoot. Een balans tussen leven en dood, een herinnering aan bij elkaar zijn en afscheid nemen. Het is te kort geleden, loslaten van een intens geliefde dochter heeft tijd nodig.
Kleine stapjes gaat je mama verder in de rouw om jou, lieve Ninthe. Ik ben dankbaar dat ik door jullie werd toegelaten om hierin een klein fragment te verwezenlijken.

Meer informatie over Erna vind je op haar profielpagina