< Terug naar ‘Vind een afscheidsfotograaf’

Gediplomeerd Afscheidsfotograaf Miranda Karel

 

Regio Heerde, Veluwe, Zwolle e.o.

 
 

“Een afscheidsfotograaf maakt reportages van emotionele en onbetaalbare waarde”

 
Fotografie is mijn passie. Mensen blij maken met mooie dingen. Dan denk je niet direct aan afscheidsfotografie. Het is bij toeval maar zeker met een doel op mijn pad gekomen. Ik kan en wil het niet meer loslaten. Het is zo fijn om iets te kunnen betekenen voor mensen juist in tijden dat ze het extra nodig zijn.
 
Het verlies van een persoon is niet iets wat echt te verwerken is, het wordt onderdeel van je verdere leven. De gemiste persoon krijgt een andere, nieuwe rol in jouw leven. Dat is allemaal erg ingrijpend en eenieder ervaart dit op zijn eigen wijze.
Een heel leven lang worden er foto’s gemaakt, bij geboorte, feestjes, jubilea. Om bij een afscheid foto’s te maken is dan ook helemaal niet raar. Het laatste moment samen, het werkelijke afscheid. Een laatste kus, het sluiten van een kist. Een traan, maar toch vaak ook een lach. Intieme momenten samen maar ook de dienst met alle gasten.
Veel dierbare herinneringen, mooie sfeerbeelden. Detail en overzichten, ik leg het vast zodat je het achteraf nog eens kunt bekijken en beleven.
Het helpt te praten over het verlies.
 
Zelf ben ik een echt gevoelsmens. Dat lijkt niet handig in dit vak, al ik zie het juist als een positieve eigenschap. Het zorgt voor een juiste betrokkenheid, een inlevingsvermogen. Dit is nodig om met volle aandacht en passie mijn werk te doen.
Er wordt me vaak gevraagd of het niet zwaar is, elke keer weer geconfronteerd te worden met al dat verdriet. Ik ervaar dat niet als last.
Uiteraard heb ik ook emoties en leef ik intens mee met nabestaanden. Ik ben dankbaar dat ik onderdeel mag zijn van het geheel en vooral dat ik ook iets moois mee kan geven daaraan.
 
Als moeder van drie jonge kinderen vind ik het erg belangrijk, ook door de ogen van kinderen te kijken. Het is leerzaam en leuk om te zien dat kinderen een afscheid of uitvaart vaak heel anders ervaren dan volwassenen. Als het kan, betrek ik kinderen (in overleg met de familie) dan ook graag bij het geheel. Ze krijgen van mij een camera te leen en ik laat ze lekker hun gang gaan. Ze vinden dingen belangrijk, waar wij lang niet altijd bij stil staan of die we zelfs helemaal niet zien. Zo verrassend! Ze vinden het enorm leuk om te helpen.
Laatst kreeg ik terug van een mama, dat ze van tevoren twijfelden hun kinderen mee te nemen naar de uitvaart van opa. ‘Dat is toch niets voor kinderen’. Bij het zien van de foto’s die de kinderen gemaakt hadden, beseften ze dat zij de uitvaart totaal niet als eng ervaren hebben. Dat was een hele geruststelling.
  
Een bekwaam en gediplomeerd afscheidsfotograaf met ervaring. Zowel in de fotografie als in het leven. Dat is waar ik voor sta. Ik help jou met het maken van een tastbare herinnering, een mooie reportage. Ik verwerk de foto’s op mijn eigen unieke wijze tot een prachtig album om nog vaak terug te kunnen kijken.
Veel mensen weten niet van het bestaan van afscheidsfotografie, of zien er niet de juiste waarde van in. Dat is heel jammer, want je kunt het afscheid maar 1 keer vastleggen.
 
Heb jij nog vragen? Over mij? Over wat ik of een collega van afscheidsmomenten voor jou als afscheidsfotograaf kan betekenen, neem dan nu contact op. We vertellen jou daar dan graag meer over.
 
 
 
 
 

Meer informatie op:

 

 

 

Miranda Karel in de media

In bewerking

 

Miranda Karel
Bescheiden – Betrokken – Uniek

Foto’s Miranda Karel

Een jongetje kijkt net over de rand en helpt met het sluiten van de kist
Handen die de handen van een overledene in de kist voor het sluiten vasthouden.
Laatste groet van twee mensen bij de kist voor het sluiten omringd door gekleurde bloemen bij het raam
Gekleurde kaartjes bij kindertekening met de tekst Rust zacht opa, waar een jongetje bij staat
Familie kijkt met lach naar foto buiten beeld in een uitvaart ceremonie, voorop een baar met wade.

Wat zeggen nabestaanden over Miranda

“Ik heb de foto’s gezien en was erg onder de indruk. Je hebt er ware kunstwerken van gemaakt. Wat heb je dat fantastisch gedaan! Zo professioneel en mooi. Zo integer en respectvol. Je hebt alle aspecten belicht en mooie momenten gekozen. Iedereen is zo blij dat we voor jou gekozen hebben. Heel bijzonder en waardevol.”

 

 

 

Vraag een afscheidsreportage aan