Op 28 September Hoorde ik Engelen Zingen 

Afscheidsmomenten.nl had een nieuwe ledendag. Met twee afgevaardigden van DELA, Linda van Schouwen en Mechteld Van Moergestel,  spraken we over de fijne samenwerking die inmiddels vorm heeft gekregen. 

We stelden velen vragen aan hen over deze samenwerking. We hoorden o.a. over hoe men eerst tegen afscheidsfotografie aan keek en hoe het nu is. We durfden het bijna niet te vragen… we vroegen ze hoe ze de toekomst met ons als afscheidsfotografen zien. Toen gebeurde het; ik hoorde engelen zingen!

Ze wensen dat afscheidsfotografie in het aanbod wordt opgenomen (in hun pakket). 

Je mag gerust weten dat ik hier al die tijd al van droomde. (Al 12 jaar)

Afscheidsfotografie Dat Doe je Toch Niet?

Ik ben juist iedere keer harder gaan lopen wanneer ik hoorde dat afscheidsfotografie iets is wat mensen ‘niet’ wensen. Ik wist het beter (zei de beterweter).

Ik wist iets dat met mij vele mensen heus wel weten: we wensen terugkijken op machtige, ingrijpende en invoelende momenten in ons leven. 

Momenten die met aandacht en goede intentie vorm gegeven worden. Een waardevol afscheid dat is het waard om op terug te kunnen kijken. Niet enkel op film, maar op stille beelden: foto’s. Bij voorkeur in een album. 

Zie hieronder de bestuursleden van Afscheidsmomenten en de dames van Dela in de groepsfoto. V.l.n.r. Patricia Petrick, Linda van Schouwen, Mechteld van Moergestel, Margriet Polhout en Boukje Canaan. 

Afscheidsmomenten Markeren de Liefde

Ook al is er pijn en verdriet. De liefde die we wensen vasthouden of anders moeten leren vasthouden. Omdat ze niet meer in fysieke vorm mogelijk zijn na een verlies. Foto’s ervan leveren een tastbaar bewijs. Ze laten zien hoe zeer een persoon geliefd werd.

Wanneer je hebt gezien en ervaren hoe prachtig een bekwaam afscheidsfotograaf zo’n reportage en album maakt, dan verspreid dit vuurtje zich.

Het is een smeulend brandend vuurtje, geen steekvlammen en geen bosbrand.

Ons Vuurtje Brand

Ontwikkelingen als de onze in de fotografie of uitvaartwereld gaan door (al mag het van mij sneller gaan).

In tien jaar tijd is er gelukkig wel wat veranderd. Met de uitspraak van de dames van DELA die in de toekomst durven kijken met ons, geeft wat mij betreft aan dat we een heel stuk opgeschoten zijn.

Afscheidsfotografie staat mogelijk over een poosje overal als idee aangeduid; bijvoorbeeld op iedere website die met uitvaart te maken heeft. Zo zal het gewoon worden benoemd in het voorgesprek, of in ieder regelgesprek rond een uitvaart. Bij iedere uitvaartondernemer.

Afscheidsfotografie is dan niet meer weg te denken in de Nederlandse uitvaartcultuur.

Daar proosten we graag op!

 

Geloven in omwenteling

Samen hebben we vijf nieuwe leden mogen begroeten op onze ledendag. Vier van hen hebben de opleiding “Bekwaam Afscheidsfotograaf” doorlopen.

Dat zijn Dirk van Doorn, Sabine van Maren, Melanie Schaafsma en Miranda Volkerink. Gonnie Bax sloot zich ook aan als lid. Samen geven ze hierbij aan dat ze graag van de partij zijn om de bekendheid rond het vak afscheidsfotografie met ons te vergroten. (zie foto geheel bovenaan de pagina)

Wist je trouwens dat alles wat ontworpen of ontwikkeld is, altijd al minimaal twee keer ontstaan is?

Eén keer in gedachten en één keer in de uitwerking. Gedachten zijn krachten. Ze affirmeren en komen terecht in het energieveld van creatie.

Als creator, inspirator en pionier in afscheidsfotografie wens ik samen met alle leden van afscheidsmomenten boeiende informatie naar buiten te mogen brengen.

Doe met ons mee in de ontwikkelingen en zorg mede voor meer bekendheid rond ons vak door o.a. berichten van ons te delen. Door over ons vak te praten en door af en toe mee te doen…

Zo zijn we te vinden op evenementen en beurzen. Het eerste wat er aankomt is de lezing van Annette Schalbroeck komende woensdagavond in Berkel en Rodenrijs. 

 

Vijf Nieuwe Leden

De nieuwe leden zullen zichzelf mogelijk via hun ervaringsverhalen introduceren. Ook delen we berichten op onze social media kanalen.

Volg ons op Instagram

Volg ons op Facebook

Volg ons op LinkedIn

Volg en vermenigvuldig onze geweldige energie! 

Fijne dag,

Boukje Canaan

Oprichter afscheidsmomenten.nl

Reactie altijd leuk

Ik zou het fijn vinden wanneer ik een reactie van jou als lezer ontvang op dit verhaal. Of mogelijk heb je een vraag aan me. Stel deze gerust hieronder. 

Blijf op de hoogte en ontvang geregeld een bijzonder verhaal en hoor als eerste van onze activiteiten. Vul je naam en e-mail in, in de rechter zijbalk.

Houd de liefde vast!