Tijdens het afscheid van een dierbare staat er meestal een foto op de kist van de persoon waarvan we afscheid nemen. Als afscheidsfotograaf valt het me op dat er nog steeds mensen zijn die geen mooie foto hebben van de overledene. Hoe verschrikkelijk jammer is dat.

Daarom is het helemaal geen gek idee om ervoor te zorgen dat die foto er wel is. Je kunt daar natuurlijk zelf voor zorgen. Maar je kunt ook een fotograaf inschakelen die foto’s komt maken.

Moeder in goede doen

Ikzelf heb daar een heel mooie ervaring mee. Toen mijn schoonmoeder 94 jaar was kwam ze op een dag bij ons op bezoek terwijl ze net naar de kapper geweest was. Haar haar zat mooi, maar ook haar humeur was goed. Kortom: moeder zat helemaal lekker in haar vel. ‘Daar moet ik gebruik van maken’, heb ik toen gedacht. Wat een briljante ingeving is dat geweest!

Ik nam haar mee naar buiten en maakte enkele foto’s van haar. Bovenstaande foto is het geworden. Moeder staat er ontspannen op, en helemaal zoals ze was, inclusief haar sigaar!

Mooie foto van moeder hangt overal

Drie jaar later is ze overleden na een behoorlijk ziekbed. Zo mooi als die dag was ze niet meer. Maar gelukkig hadden we de foto. Neef Michael liep er trots mee voorop in de begrafenisstoet. En nu, jaren later, staat deze foto bij alle familieleden op de schouw. Hoe heerlijk is het niet dat wij haar zo kunnen herinneren? Een mooie vrouw met een zonnige lach.

Zorg voor een mooie herinnering

Onlangs overleed een dierbare vriend van mij. Wat is iedereen gelukkig met deze mooie foto die er ooit van hem is gemaakt. Hij staat, ligt of hangt bij al m’n vrienden. Vanachter mijn bureau kan ik steeds naar hem kijken.

 

Reactie gevraagd voor fotocadeau

Hoe is dat bij jou? Heb je geen mooie foto van je geliefde? Wij maken er graag een voor je. Lees even verder voor de kans die we geven op een fotocadeau!

Wie weet heb je een foto staan van iemand die je mist. Weet jij wanneer die is genomen? Heb je deze laten maken, of was het een gelukkig moment dat er een camera was? We horen graag van jouw ervaring.

Hoe het ook is, we lezen graag jouw reactie hieronder. Dit zal een levendig blog maken. Dat waarderen we zo dat we je de kans willen geven op een nieuw portret. Wanneer we meer dan 20 reacties binnen hebben geven we een fotomoment cadeau! Dan verloten we tussen de mensen die gereageerd hebben dit fotocadeau om in hun regio met een afscheidsfotograaf van afscheidsmomenten een portret te laten maken. Bij de volgende 20 reacties opnieuw kans! Dan schakel je dus een van onze fotografen in.

Reageer en maak kans!

Bewaren

Bewaren

Bewaren