Onze expositie “t Eigenwijze afscheid’ via Yarden in het licht

Op vrijdagavond 3 november komt onze expositie in het licht te staan in het Yardenhuis van Ede. Tijdens de Landelijke Herinneringsweken organiseert Yarden een bijeenkomst waarin de expositie een prominente plek mag innemen.

Yarden is een overkoepelende organisatie met meerdere uitvaartlocaties in het land. Max de Waal, locatiemanager van het crematorium in Ede, hoorde van onze expositie en wilde er graag ruimte aan bieden. De herinneringsbijeenkomst is een uitstekende gelegendheid om de foto’s van onze expositie te bekijken.

Programma

Er is een lichtjesroute uitgezet die via de begraafplaats – en het pad der herinnering – (Slingerboslaan) bij het crematorium uitkomt. Van 18.30 tot 20.30 uur kunt u vrij inlopen. Er is live-muziek, maar ook een stilteruimte waar u een kaarsje aan kunt steken. Bijzonder tijdens deze bijeenkomst is de foto-expositie ‘’t Eigenwijze Afscheid’ van Afscheidsmomenten. Onze coöperatie van fotografen die gespecialiseerd is in afscheidsfotografie kan zo weer afscheidsfotografie onder de aandacht brengen.

Ons doel is om de waarde van fotografie bij afscheidsmomenten te laten zien. Beelden in het hoofd vervagen toch in de loop van de tijd. Doordat de afscheidsplechtigheid op beeld wordt vastgelegd blijft de herinnering tastbaar”, vertelt Boukje Canaan, een van de afscheidsfotografen.

Max de Waal: “Met deze expositie willen we laten zien wat er allemaal kan tijdens een afscheid. Het afscheid kan soms in een roes voorbijgaan aan de naaste familie. Wat fijn is het dan, dat je nog foto’s hebt om het afscheid op je eigen moment en in alle rust te kunnen beleven. Ook dat is een goed afscheid.”

Kom de expositie bekijken in het uitvaartcentrum op deze avond.

Je bent welkom.Afscheidsfoto's in een expositie in fort Nigtevecht

Datum: 3 november 2017

Tijd: 18.30 tot 20.30 uur

Locatie: Yardenhuis van Ede (voorheen Yarden crematorium Slingerbos), Slingerboslaan 15, 6718 ZA  Ede

Voor het bekijken op andere momenten in november is dit mogelijk voor medewerkers in het pand, leveranciers en familie die het crematorium bezoekt. Zo krijgen ook andere mensen de kans om inspiratie te vinden bij onze sprekende foto’s.

Vervolg expositie

Na het tonen van de expositie in Ede verhuist deze naar Doetinchem in de maand december, een volgende locatie van Yarden. Ben je iemand die de expositie wenst te bezichtigen, maar niet in de buurt woont van deze plekken, dan komen er in 2018 nog weer mogelijkheden voorbij. Houd ons in de gaten, de expositie gaat reizen..