Primeur: Eerste Keurmerken uitgereikt

Op zaterdag 24 februari 2019 was het zover; de eerste uitreiking van het Keurmerk Gecertificeerd Afscheidsfotograaf. Dit gebeurde tijdens een evenement ‘Afscheidsmomenten on tour’.

Boukje Canaan, Kristel Dallinga, Gerda Wesselius en Ilja Verstraten ontvingen uit handen van Inge van Venrooij het Keurmerk. De toetsingscommissie, bestaande uit Arnaud Mooij, ervaren portretfotograaf, auteur en Ellen Dreezens, docent aan de universiteit Tilburg, psycholoog en ervaren rouwdeskundige, was onder de indruk van het werk van de afscheidsfotografen. ‘Fotografen die met passie, bevlogenheid en vol kwaliteiten hun werk doen, zagen we. Deze fotografen kunnen niet alleen de herinnering bewaren, maar ook vertrouwen wekken bij de nabestaanden door hun houding en gedrag.’ De afscheidsfotografen hebben hun professionaliteit, kunde en portfolio laten beoordelen. ‘Het behalen van het keurmerk is de kroon op ons werk’, aldus de afscheidsfotografen.

Keurmerk Gecertificeerd Afscheidsfotograaf

Het Keurmerk afscheidsfotograaf is in het leven geroepen om de kwaliteit, professionaliteit en betrouwbaarheid van de afscheidsfotograaf te waarborgen. Door het Keurmerk krijgen de uitvaartzorg en de nabestaanden meer zekerheid over een afscheidsfotograaf die weet wat rouw met mensen doet, een groot vermogen in beeldtaal heeft en vertrouwen uitstraalt, verantwoordelijkheid neemt en betrokken is. De afscheidsfotografen zijn op 12 februari 2019 aan een persoonlijk assessment onderworpen en ieders’ portfolio is beoordeeld door de toetsingscommissie.

‘Het was een feestelijk moment om de geslaagden het keurmerk te mogen uitreiken. We feliciteren alle Gecertificeerde Afscheidsfotografen met het behalen van het Keurmerk!’

Foto’s van de uitreiking door Diana van Vugt, fotograaf in opleiding bij “Bekwaam Afscheidsfotograaf”

 

Meer weten over het Keurmerk? Dat kan op de website van de Stichting Keurmerk Afscheidsfotograaf

Reactie

Leuk als je een reactie achterlaat onder ons blog. We zouden bijvoorbeeld graag willen weten of je eerder zou kiezen voor een afscheidsfotograaf met Keurmerk. Of wat je zou verwachten van een afscheidsfotograaf met Keurmerk? Door er iets over te zeggen kan er een levendig blog ontstaan.