Uitvaartfoto ‘in the picture’ – Wikkelgoed

Monique Rang was de persoon achter Wikkelgoed, een bedrijf dat door haar zonen is overgenomen na haar overlijden.

Een zacht omhulsel voor het laatste afscheid

Een geliefde zelf inwikkelen in een zachte stof, ter voorbereiding van het afscheid. Vaak wordt het ervaren als een dierbare manier om een laatste keer dichtbij een overledene te zijn. Speciaal voor dit moment maakt Wikkelgoed lijkwaden, doeken die om een overledene worden gewikkeld die niet graag een harde kist om zich heen wensen.

Monique Rang en start bedrijf

Wikkelgoed is ontstaan op het moment dat Monique Rang zelf afscheid nam van een dierbare in een lijkwade. Deze ervaring met de nabijheid, het persoonlijke en zachte van de wade raakten haar op dat moment zo diep dat ze besloot zelf deze waden te gaan maken in het jaar 2000.
Zo begon ze thuis aan een kleine naaitafel zelf waden te maken, wetende dat anderen daardoor een uitvaart zo konden ervaren zoals zij dat had gedaan.

Deze ervaring met de toegankelijkheid en de schoonheid van deze waden maakte dat zij zich jarenlang inzette om de uitvaartbranche te veranderen. Als lid van de Uitvaartvernieuwers wist ze meerdere uitvaartondernemers te enthousiasmeren van haar producten.

 

Missie

De missie van Wikkelgoed is ervoor zorgen dat steeds meer mensen zich bewust worden van alternatieve manieren van begraven en cremeren.

Bij haar eigen overlijden is Monique uiteraard door haar kinderen, Robbe en Arne, in een van haar eigen lijkwaden gewikkeld.

Een afscheid dat grote indruk op hen heeft gemaakt. Want het was zoals ze zelf al zei: een zachter afscheid, toegankelijk om aan te raken. Het gevoel van dichtbij en zeer benaderbaar zijn.

Het maakte dat haar kinderen het bedrijf wilden voortzetten. Ze konden haar passie beter begrijpen.

Ze verspreiden zo nog altijd de intieme ervaring van de lijkwade onder meer en meer mensen.

Bekijk een impressie van het gebruik van de lijkwade bij een opbaring. Deze foto’s zijn geheel in scène gezet. Na de laatste woorden gesproken werd de wade geheel gesloten.

 

 

In hoeverre is een lijkwade vernieuwend in de uitvaartbranche?

Een lijkwade is niet zozeer vernieuwend maar geeft een goed alternatief voor het gebruik van een kist. Een lijkwade is een zachte rechthoekige doek die om een overledene gewikkeld kan worden voor bij een uitvaart of opbaring. Samen met een draagbaar kan deze wade een kist volledig vervangen.

Alle draagbaren en lijkwaden van Wikkelgoed worden gemaakt van biologische, duurzame en Fairtrade materialen.

Dit maakt dat ze ook op natuurbegraafplaatsen gebruikt kunnen worden, omdat alles natuurlijk afbreekbaar behoort te zijn.

Je reactie ontvangen we graag

Heb je vragen, of wil je een opmerking plaatsen of iets toevoegen aan dit verhaal? Dat kan allemaal onder dit blog en wordt zeer gewaardeerd.

Aandacht voor jou

We geven bij Afscheidsmomenten graag inzicht in iemands’ werkwijze, diensten of producten. Ben je een ondernemer in de uitvaartbranche die ook graag in ons blog en  “In the Picture” komt te staan? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op via het telefoonnummer bovenin of via het formulier >>> Geef aan dat het gaat over Blog In the Picture.

Een wade weven met stoffen van de kleding van de overledene. Lees ervaringsverhaal hier >

Wil je op de hoogte blijven van de verhalen die we delen? Meld je in de rechterkolom aan om op de hoogte te blijven.