Afscheidsmomenten helpt Afscheidsfotografen bij hun ontwikkeling

Afscheidsfotograaf zijn is een dankbaar beroep. Het is geen beroep dat je als fotograaf zomaar kunt gaan uitoefenen als je dit leuk lijkt. Training en ervaring is hierbij erg belangrijk. Want hoe ga je om met mensen in rouw? Hoe gedraag je je als fotograaf tijdens de uitvaart? En hoe ga je om met jouw emotionele verwerking? Wij kunnen helpen…

Struggle niet alleen

Collega Afscheidsfotografen van Afscheidsmomenten kunnen en willen je op deze gebieden – en op nog veel meer vlakken – goed helpen. Want wij weten uit ervaring dat je als beginnend Afscheidsfotograaf sterk de behoefte hebt aan kennis, ervaring en het creëren van foto’s (die je het liefst wilt laten zien). Een Afscheidsfotograaf heeft een website waarop men aangeeft wat je kunt betekenen voor mensen en wat ze dan kunnen verwachten. Maar daar loopt menig Afscheidsfotograaf vaak tegen een probleem aan: want welke foto mag je gebruiken op je flyer of je visitekaartje? Welke foto’s mogen op je website?
Als Afscheidsfotograaf wil je graag je handtekening van fotograferen laten zien en dat kan enkel door voorbeelden en dus foto’s te tonen.

Als beginnend Afscheidsfotograaf heb je zomaar geen foto’s waar je toestemming van de nabestaanden van hebt om te gebruiken. Dat maakt het niet altijd gemakkelijk. Je kunt er bewust voor kiezen om beelden te tonen van situaties die lijken op een uitvaart. Maar hoe kom je dan aan het juiste beeldmateriaal?

Uitvaart in scène voor portfoliovulling en kennisontwikkeling

Afscheidsmomenten organiseerde een uitvaart in scène voor de beginnende Afscheidsfotograaf of de Afscheidsfotograaf die behoefte had aan het vullen van haar/zijn portfolio.

Het werd een uitvaart met alles er op en er aan:

 

Stuiterend enthousiast voor al die bijzondere momenten

Het was een bomvolle dag.
Een dag waar enthousiaste fotografen heel veel bijzondere momenten zagen en hebben vastgelegd.
Een dag waar 8 fotografen hun portfolio konden uitbreiden met speciale beelden.
Maar naast portfolio vulling werd er deze dag ook veel verteld over het vak Afscheidsfotografie. Zo was het aanvullend een workshop waarbij informatie gedeeld werd. Niet alleen de fotografen vonden het interessant, ook reacties van figuranten mochten we ontvangen:

 Tijdens een workshop voor afscheidsfotografie hebben mijn vrouw en ik een uitvaart in scène
meegemaakt. Deze dag was tot in de puntjes verzorgt. Soms hadden wij de beleving in een werkelijke
uitvaart te zitten. Afscheidsfoto’s zijn echt een blijvende herinnering voor de nabestaanden. – Paul

Met vers geschoten foto’s en een hoofd vol met nieuwe informatie gingen de fotografen, moe maar voldaan, weer naar huis. En als kers op de taart hadden wij van afscheidsmomenten nieuwe enthousiaste fotografen leren kennen die Afscheidsfotografie ook een warm hart toe dragen. Win-win-win-situatie.

Portfolio van Peter

Afscheidsfotograaf Peter van Beek, lid van Afscheidsmomenten, heeft een voorbeeld portfolio kunnen maken van de foto’s die hij maakte op deze dag. Klik hier om te bekijken>>

Voor fotografen: wil jij dit ook?

Heb je net als Peter behoefte aan het vullen van jouw portfolio of ontvang je graag tips omtrent het vak Afscheidsfotografie? We geven regelmatig workshops, organiseren informatieve bijeenkomsten en willen je graag op de hoogte houden van de ontwikkelingen in onze Coöperatie Afscheidsmomenten U.A. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van de workshops en informatieve bijeenkomsten.

 

Op 31 Maart 2017 staat de eerste workshop gepland, dus wanneer je je inschrijft ontvang je hier spoedig informatie over.

Je kunt uiteraard ook anderen op de hoogte brengen. Deel gerust dit bericht.