16 juni 2019    Een fantastisch familie portret

Van heinde en verre kwamen ze bij elkaar. Om de ouders te trakteren op een familie-shoot. Mooie portretten van een ieder en vooral met en van alle lieve ‘gekke’ kleinkinderen.

Het is de drie dochters van de familie Prins gelukt. Een fotoshoot ter ere van de zeventigste verjaardag van Kees.

Het was best een opgave om een dag te vinden waarop iedereen kon komen. De familie werkt vooral in de vaart.

Toch lukte het om op 16 juni 2019 bijeen te komen. Bovendien was dat op Vaderdag.

Het was een prachtige, zonnige, en nog ‘gewone’ dag uit het leven van de familie Prins. De kleinkinderen zijn gek op opa en oma en waren ontzettend lief.

Patricia fotografeerde met plezier en liet de kinderen ook heerlijk ‘gek’ doen voor de lens, wat spontane plaatjes opleverde.

Wat niemand toen nog kon voorzien is dat deze dag extra bijzonder en een dierbaar moment in hun leven werd. Zonder zorgen en met veel zonneschijn.

Plotsklaps werd alles anders

“Soms raak je als fotograaf zeer betrokken bij een familie. Dat gebeurde mij ook bij de familie Prins.

Zo helder en krachtig als de zon scheen op de fotoshoot op die 16 juni, zo groot was de donderwolk die uiteindelijk een storm werd.

Plotsklaps werd alles anders. Ik hoorde terug dat de foto’s hen een warme herinnering geven aan hoe het was.

Ik mocht vaker komen fotograferen, ook bij een zeer emotioneel zware periode daarna. Ze betrokken me in dat verhaal en dat leverde vele waardevolle beelden voor hen op. De familie gaf me toestemming om wat beelden te delen.

Ik ben de familie dankbaar voor deze medewerking in het naar buiten brengen van deze waardevolle momenten. En ik ben blij dat ik deze momenten voor ze mocht vastleggen.”

Patricia

Kees

Fotograaf van de maand – Patricia Petrick – neemt je mee in het verhaal van Kees en de familie Prins.

Ze deelt in woord en beeld wat zij als fotograaf en als afscheidsfotograaf kon betekenen in de levens binnen deze familie.

Voor en na het afscheid.

April 2020    De wereld staat op zijn kop.

Kees krijgt te horen dat hij een agressieve hersentumor heeft.

Dat bracht de donderwolk bij heldere hemel. Hij had nog wel wat wensen.

De drie dochters deden wederom hun best om dit mogelijk te maken.

Er werd een middag georganiseerd met een optreden dat doorgang mocht vinden ondanks dat de wereld geteisterd werd door Corona.

Mei 2020     Optreden ‘De Enkhuizer Sjappetouwtjes’

Dochter Melissa:

“Woorden kunnen bijna niet beschrijven hoe fantastisch deze middag voor mijn vader en moeder is geweest. de blik van mijn vader op de foto als hij de zaal binnenkomt: voor het optreden van ‘De Enkhuizer Sjappetouwtjes’ is onbetaalbaar.”

Grote wens in vervulling gebracht

Dochter Melissa vertelt verder:

“Door alle Corona maatregelingen had deze grote laatste wens van mijn vader nog flink wat regelwerk vooraf.

Toen ook nog bleek dat het die dag slecht weer zou worden, hadden we een extra uitdaging. Maar het is gelukt!

Die dag heeft het zeemanskoor van mijn vader ‘De Enkhuizer Sjappetouwtjes’ opgetreden voor ons gezin. Wat was dat een geweldige verrassing.

Lekker warm en overdekt in de muziekschool in Hoogkarspel. Mijn vader heeft er enorm van genoten en zelfs nog zijn eigen liedje voor ons gezongen!

Het was erg emotioneel en we zijn enorm dankbaar dat wij deze laatste wens konden realiseren.

Patricia Petrick heeft dit echt prachtig weten te vangen en daardoor hebben we hier ontroerende en waardevolle foto’s en zelfs een film van. Patricia, je bent een topper!”

Vervolg

In het tweede deel zie je meer beelden van Patricia en gaat het verhaal van de familie en Kees verder. Klik hier>

Ze maakten er altijd iets bijzonders van en foto’s zorgen ervoor dat het tastbare bewijs er nog is. De familie wil laten zien hoe belangrijk het is dat er gedacht wordt aan een professioneel fotograaf. Iemand die het gevoel en de emotie op de juiste wijze vangt.

Wil je als meer van dit soort verhalen ontvangen? Vul je naam en e-mail adres hiernaast, in de rechter-zijbalk in. Je ontvangt dan mail van afscheidsmomenten en blijft op de hoogte.

We delen graag ervaringsverhalen en vertellen je over afscheidsfotografie en wat dit mag betekenen voor anderen. Dit omdat het ons zo aan het hart gaat en velen nog niet voldoende stilstaan bij de waarde ervan.

We fotograferen vaak enkel de mooie momenten in het leven en denken dat de moeilijke en nare momenten geen professionele fotograaf waardig is.

Wij zien juist de schoonheid en de pure rauwe emotie die ons ook zo raakt. We leggen dit vast met precisie en met liefde voor de mens.

Reactie gevraagd

Laat ons weten hoe je het hier wel/niet mee eens bent. In hoeverre begrijp jij dat goede foto’s door een afscheidsfotograaf waardevol zijn?

Reageer onder dit blog of deel dit bericht met anderen, zodat meer mensen op de hoogte zijn van wat fotografen van Afscheidsmomenten mogen betekenen

Voor en na een afscheid. Dankjewel.

Houd de liefde vast!