Daar stond ik dan, boven in de ruimte op Appeltern. Voor twee juryleden in levende lijve en Antoine op een scherm.

Hij zou online meeluisteren. Mijn spullen voor de presentatie waren klaar en ik kon de aftrap op deze dag nemen.

Een pitch om te kijken of ik mogelijk een Dutch Funeral Award in de wacht mag slepen voor de categorie fotografie.

Dutch Funeral Award

De Dutch Funeral Award is een tweejaarlijkse prijs bedoeld voor de bedrijven met het beste, meest innovatieve product of dienst binnen de uitvaart- en rouwbranche. De prijs is een initiatief van RememberMe.nl en bedoeld om ondernemers in de branche te stimuleren innovatief te zijn, samen te werken en om klanten zo optimaal mogelijk te kunnen bedienen.

Als 1 van de 3 genomineerden wilde ik mijn bijzondere verhaal kunnen vertellen. Twee jaar terug deden we mee als coöperatie Afscheidsmomenten, maar de jury kon ons onmogelijk als groep laten winnen tegen enkele fotografen. Het advies was dus om als persoon mee te doen. Oh wat was ik nerveus, maar het is naar omstandigheden goed gegaan.

Ik wil je mijn pitch laten horen. In de open ruimte klinkt de opname niet heel goed, maar het is te verstaan. Ik liet twee minuten een diashow zien van foto’s die ik heb gemaakt. Deze minuten zitten gewoon in de opname, indien je de cursor verder beweegt, kun je het slot stuk ook horen. (Je zult horen dat ik behoorlijk gestoord en afgeleid werd door bijgeluiden)

Bewust kiezen

Het was erg spannend en leuk om te doen en ik kan terugkijken op een geslaagde dag, waarin ik als afscheidsfotograaf heb kunnen aangeven, waarom ik doe wat ik doe, dat meer en meer mensen geïnformeerd worden over Afscheidsfotografie en dat ze hier bewust voor zullen kiezen. Want hoe mooi is het om de mensen die achterblijven na het overlijden van een dierbare, een mooie herinnering te kunnen geven van het afscheid en dat men dat met veel bewondering ook later nog kan terugzien.

En nu uitkijken naar de uitreiking, die op 10 december zal zijn.

Orlanda Adams, managing director van RememberMe.nl heeft al goed vooruit gedacht over hoe de uitreiking van de prijs zal gaan plaatsvinden.

Ze gaf aan: “We hopen natuurlijk dat we bij elkaar kunnen komen om deze mooie prijs te kunnen overhandigen aan de winnaar van 2020. En mocht dit niet zo zijn, in verband met de maatregelingen rondom corona, zullen wij van RememberMe.nl met een cameraploeg bij de winnaar langs gaan!”

Het zou een eer zijn, wanneer ik met Boukje Canaan Afscheidsfotograaf de prijs dit jaar in ontvangst mag nemen.

Wil je de foto’s ook zien?

Ik toonde de jury een serie van mijn afscheidsfoto’s. Wil jij deze ook zien?

Vul je gegevens in en ik stuur je door om deze te bekijken.